Foto gemaakt door Weer.nl - Pieter Kok bereidt de gerechten.
Foto gemaakt door Weer.nlPieter Kok bereidt de gerechten.
Nu

Het is zomer, dus willen we licht, gezond en betaalbaar eten

De zomer is in het land, we hebben vakantie en meer dan ooit willen we makkelijk, maar ook gevarieerd eten. Reden voor ALDI en Weer.nl om de handen ineen te slaan en de betaalbare, eenvoudige, gezonde en lekkere zomermaaltijd centraal te zetten.

Vind alle recepten op de speciale receptenpagina van Weer.nl

TV-kok Pieter Kok bereidt deze zomer in diverse korte filmpjes rond de weerberichten op SBS6 acht verschillende recepten, die op Weer.nl rustig na te lezen zijn.

Rondom de weerberichten op maandag- en vrijdagavond en dinsdag- en zaterdagochtend zijn de filmpjes te zien. Daarna kun je de recepten op de speciale receptenpagina van Weer.nl nog eens rustig nalezen en bekijken.

Lichte zomermaaltijden

Lichte zomermaaltijden staan centraal. Wist je dat je Italiaanse wokgroenten ook prima in de oven kunt bereiden? Doe er vier kippendijen bij, beleg die met parmaham en stop het geheel in de oven; dan krijg je een heerlijk Italiaanse kip met parmaham uit de oven.

Eenvoud én variatie

Het gaat om eenvoud, minder betalen en toch méér krijgen. Pieter maakt een buddha bowl met falafel en hummus. Een buddha bowl is een gerecht vol kleur en smaak. Het principe is eenvoudig: je vult een kom met alles wat je lekker vindt. Buddha bowls zien er meestal prachtig uit, maar het grootste voordeel zit ‘m in de smaak. Die is niet alleen heel lekker, maar ook gevarieerd. Bij elke hap proef je iets anders!

Quarter Pounders

Voor liefhebbers van een stukje vlees presenteert Pieter de Kok de ultieme, zelfgemaakte Quarter Pounder van de BBQ. Deze zelfgemaakte Quarter Pounder is een knipoog naar de meest gangbare versies. Maar dan wél lekkerder. Want vooral die lekkere barbecuesmaak maakt ‘m nét even wat specialer.

Vegetarische salade

Voor iedereen die van vegetarisch eten houdt, bereidt Pieter de salade met zoete aardappelen en kikkererwten. Deze salade met zoete aardappel en kikkererwten is simpel, snel klaar (je hoeft er amper wat voor te doen) en lekker zomers. Het is bovendien het ideale lunchgerecht om mee te nemen naar het park, strand of naar je werk.

Deze en vier andere zomerse recepten komen voorbij en worden op de receptenpagina van Weer.nl opgenomen. Alle benodigde ingrediënten kun je bij ALDI kopen. Maak een feest van al deze gerechten en geniet van de zomer. En bovenal: eet smakelijk!

Programma:

1. Italiaanse kip met parmaham uit de oven (5 en 6 juli)

2. Pizza van Turks brood met hummus en gefrituurde aubergine (8 en 9 juli)

3. Pastasalade met gerookte zalm en spinazie (19 en 20 juli)

4. Frisse slawraps met kipsaté en mango (23 en 24 juli)

5. Buddha bowl met falafel en hummus (26 en 27 juli)

6. Quarter Pounders van de BBQ (30 en 31 juli)

7. De vega-salade met zoete aardappelen en kikkererwten (9 en 10 augustus)

8. Tandoori filetlapjes (13 en 14 augustus)

Reinout van den BornChef Redactie