Home > Waarnemers > Tjitske Wiebenga
Volg Weer.nl

Waarnemers

Tjitske Wiebenga Weer.nl waarnemer

Tjitske Wiebenga

Tjitske Wiebenga, 35 jaar, is van kinds af aan gefascineerd door het weer. In 1997 is ze, van zeer dichtbij, getuige geweest van het wegwaaien van een zeer grote feesttent (ca. 70 meter). Dit heeft haar interesse in het weer alleen maar vergroot.

Vooral de extremen van bijvoorbeeld de temperatuur en wind, maar ook het onweer houden haar bezig. ‘’Dat we de 40 graden zouden kunnen halen in Nederland was een kwestie van tijd, maar als het dan officieel zover is blijft het bijzonder dat mee te maken.’’

In 2014 is ze lid geworden van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie, een vereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met het weer en klimaat te maken heeft. Daarnaast heeft ze bij verschillende instituten enkele cursussen op het gebied van weer gevolgd.

Ze woont in Heerenveen, waar ook haar weerstation staat. In het dagelijks leven is ze leerkracht in het basisonderwijs en dit doet ze met veel plezier. Naast het bestuderen en volgen van het weer speelt ze ook graag ijshockey. Bij voorkeur uiteraard op natuurijs!

Meer Nieuws