Home > Waarnemers > Huib Lievense
Volg Weer.nl

Waarnemers

Huib Lievense - weer.nl waarnemer

Huib Lievense

Huib Lievense werd in 1965 geboren in Westkapelle. Kort daarna verhuisde hij naar Domburg waar hij ook nu nog woont. ‘’Mijn opa heeft mij besmet met zijn weervirus. Hij schreef elke dag de temperatuur en neerslag op.’’

In 1980 startte Huib met het meten van de temperatuur in een eenvoudig weerhutje. Drie weerhutten verder kwam de thermograaf, met geijkte minimum en maximum thermometers.

In 2004 kocht hij zijn eerste digitale weerstation; de Vantage Pro1 van Davis. Vanwege zijn interesse voor computers, maakte hij al snel een eigen website met de waarnemingen uit Domburg. ‘’Mijn data stel ik beschikbaar aan onder andere: Sylphide (VWK), Wundergroud, CWOP, WOW (KNMI) en HetWeerActueel.’’

De interesse van Huib gaat dus vooral uit naar de instrumenten, het waarnemen van het weer en naar extremen. Omdat Domburg aan zee ligt, wordt het klimaat er bepaald door de zee. Het gevolg is dat er geen hete zomers zijn en ook geen koude winters.

‘’De extremen die we in dit gebied wel hebben, zijn storm, hoog water en relatief warme herfsten door het zeewater. Als ik op reis ga, heb ik altijd een reisthermometer bij me en kan ik op mijn website zien wat voor weer het in Domburg is.’’ Een andere hobby van Huib is het met de camper op vakantie gaan en a capella zingen in mannenkoor Lezzom.

Meer Nieuws