Home > Nieuws > Onstuimig weekend door storm Dennis
Volg Weer.nl

Nieuws

Onstuimig weekend door storm Dennis

De afgelopen dagen stonden in het teken van storm Ciara en ook vandaag is het nog onstuimig onder invloed van dit systeem. De komende dagen wordt het rustiger, maar tegen het weekend krijgen we alweer te maken met de volgende storm: Dennis.   

Zondag was er sprake van een zware storm, het kwam op meerdere stations tot windkracht 10 en op Vlieland stond zelfs even een windkracht 11. Afgelopen nacht stond er een windkracht 9 en kwam het dus opnieuw tot een officiële storm. Omdat deze wind veroorzaakt werd door hetzelfde systeem als de storm van zondag, kreeg deze storm geen nieuwe naam.

Nieuw stormsysteem in de weerkaarten
Vandaag en morgen hebben we nog te maken met de “naweeën” van Ciara, en waait het dus van tijd tot tijd nog stevig. Morgen gaat de wind in de loop van de dag echter duidelijk afnemen. Hoewel het wisselvallig blijft, is het dan wel een paar dagen rustiger weer. Niet voor lang, want op woensdag ontwikkelt zich oost van Canada weer een nieuw lagedrukgebied.

Storm Dennis zorgt zaterdag in Groot-Brittannië al voor storm.

Dit lagedrukgebied groeit opnieuw uit tot een grootschalig stormsysteem en trekt oostwaarts richting Europa. Zaterdag bereikt de storm Groot-Brittannië en dan zullen ze daar al te maken gaan krijgen met veel wind. Ook zal de wind dan gaan aantrekken.

Zondag trekt het systeem naar onze regionen en dan krijgen we in ieder geval aan de kustgebieden weer te maken met een stormachtige wind. Boven land wordt er vooralsnog een krachtige wind verwacht. Volgens de huidige verwachting kunnen de windstoten uithalen naar 100 km/u, en daarmee lijkt Dennis wat minder extreem dan Ciara te worden.

Door: Daan van den Broek

Meer Nieuws