Home > Meteorologen > Reinout van den Born
Volg Weer.nl

Meteorologen

Reinout van den Born

Reinout van den Born is de chef weerredactie. Na 21 jaar MeteoGroup start hij bij Talpa Network een nieuw avontuur.

Over het weer willen vertellen, zat er bij Reinout al van jongs af aan in. Het was de storm in de nacht 3 op 4 januari 1976 die het zaadje plantte, de sneeuw die later in diezelfde winter viel, deed de rest. Vanaf dat moment was er nog maar één doel: weerman worden.

Het lukte pas in 1998 toen Reinout op 30-jarige leeftijd bij MeteoGroup (toen nog Meteo Consult) als communicatiemeteoroloog aan de slag ging. Van mediameteoroloog groeide hij uit tot teamleider van het Wageningse mediateam.

De laatste 5 jaar was hij binnen MeteoGroup actief als manager van de internationale weerkamer, verspreid over locaties in 8 verschillende landen. In die rol gaf hij onder meer leiding aan de mediateams in Nederland, Duitsland, België/Frankrijk en Engeland (met als klant onder andere de BBC) en in Wageningen ook enige tijd aan het shippingteam.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu Weer.nl een onderdeel van Talpa Network is geworden, gaat Reinout weer terug naar zijn oude liefde: het weer. Een gevleugelde uitspraak van hem is: “Een verwachting die niet uitkomt, is een zegen voor ons werk. Anders hadden we niets meer te vertellen…”