Home > Meteorologen > Laura van der Blij
Volg Weer.nl

Meteorologen

Laura van der Blij

Laura werkte, voordat ze het team van Weer.nl kwam versterken, jarenlang voor het weerinstituut van Nederland: het KNMI in De Bilt. Ook presenteerde ze het weer in het Ontbijtnieuws van RTL. Laura is afgestudeerd als natuurkundige en meteoroloog aan de Universiteit Utrecht.

“Mijn interesse voor het weer is veroorzaakt door mijn passie voor windsurfen. Als je windsurft, is een goede windverwachting essentieel. Toen ik als 18-jarige terug moest zwemmen naar de kant omdat de wind onverwacht was weggevallen, wist ik wat ik wilde gaan studeren: natuurkunde! Ik wilde alles leren over de zee en de wind en daar heb je natuurlijk natuurkunde voor nodig.

Naast mijn studie gaf ik ook natuurkunde op een middelbare school en daar ontdekte ik hoe leuk ik het vind om mensen iets uit te leggen en te presenteren. Maar ik wilde toch verder gaan met mijn passie voor het weer en de golven en daardoor kwam ik in 2012 bij het KNMI te werken. Ik heb me daar onder meer verdiept in de natuurkunde van het weer, klimaat, hoogwater en golven.

Ik vind het fantastisch om het weer, klimaat, hoogwater en de golven op een natuurkundige manier te analyseren. Daarnaast vind ik het onwijs leuk om wat uit te leggen hierover op een manier die begrijpelijk is voor iedereen. Vaak word ik een “sociale nerd” genoemd. Wat natuurlijk helemaal past bij de functie als weerpresentator.”

Meer Nieuws