Home > Meteorologen > Jordi Huirne
Volg Weer.nl

Meteorologen

Jordi Huirne

Jordi Huirne begon 2016 bij Weeronline, in 2018 ging hij naar MeteoGroup. Hoopt kinderdroom waar te maken voor landelijke TV.

Jordi is op 8 juni 1996 als bijna 3-jarig jochie ‘besmet’ geraakt met het weervirus, toen een heftig noodweer over de boerderij van zijn ouders trok in het Achterhoekse Ruurlo. Sinds die dag zijn er maar weinig mensen zó gek van het weer als Jordi. Zijn kinderdroom: weerman worden voor televisie. Hij is vooral dol op extreem weer. Van een dik pak sneeuw tot heftig onweer.

Die droom heeft hij altijd vastgehouden. Na de HAVO is hij in 2011 Land- en Watermanagement gaan studeren in Velp en in 2015 heeft hij meteorologische vakken gevolgd op de Universiteit in Wageningen. Hij liep stage bij het KNMI en deed onderzoek naar overstromingen op de Filipijnen. Na zijn afstudeerstage in 2015 bij Weeronline kon hij direct als meteoroloog aan de slag.

Een groot deel van zijn tienerjaren was Jordi al te horen op verschillende Achterhoekse radiozenders. Eind 2018 maakte hij de overstap naar MeteoGroup als mediameteoroloog voor (lokale) omroepen. Daar leerde hij het weer presenteren voor televisie. Nu krijgt hij bij Talpa Network de kans om zijn kinderdroom waar te maken: zijn kennis, passie en enthousiasme voor het weer delen met heel Nederland.

Meer Nieuws