Home > Meteorologen > Dorien Bouwman
Volg Weer.nl

Meteorologen

Dorien Bouwman

Dorien Bouwman

Opeens heb je het: je wordt mediameteoroloog, dacht Dorien Bouwman. In 2018 bleken haar aangeboren fascinatie voor het weer plus een hoop media-ervaring ineens dé gouden match.

Bij MeteoGroup was ze sindsdien te zien en te horen op verschillende regionale en landelijke zenders. Maar het KNMI-bloed in haar aderen manifesteerde zich al veel eerder. Niet voor niets was zij degene die op wintersport elke avond het Franse weerbericht vertaalde en voordroeg aan haar reisgenoten. En dat haar vlogjes vanaf vakantiebestemmingen achteraf gezien allemaal over het weer gingen, was ook wel heel toevallig.

Na een studie in film- en televisiewetenschap en journalistiek werkte Dorien van 2005 tot 2007 al aan verschillende televisieprogramma’s en maakte als freelancer videoproducties voor evenementen en festivals. Na een ‘pauze’ van 11 jaar – als webredacteur, online communicatieadviseur én speechschrijver – keert ze nu in de gedaante van weervrouw weer terug naar Hilversum.

Het mooiste aan het weer? Dat iedereen eraan overgeleverd is. We kunnen kunstharten maken, we vliegen naar de maan, we hebben zelfrijdende auto’s; maar als regent, wordt iedereen gewoon nat. Je kunt hoog en laag springen, maar hier wint de natuur altijd!

Meer Nieuws