Home > Meteorologen > Dennis Wilt
Volg Weer.nl

Meteorologen

Dennis Wilt

Dennis presenteert al vijftien jaar het weer op radio en tv. Vanaf 2008 werd hij bekend als één van de weergezichten van RTL4 en Buienradar. Hij was ook chef van de nieuwsdienst Weer en Verkeer bij RTL. Maar Dennis begon zijn carrière als meteoroloog al in 1994 bij de Koninklijke Luchtmacht.

“Mijn fascinatie voor wolken ontstond toen ik een jaar of 15 was en voor het eerst in een zweefvliegtuig stapte met mijn oom Jaap, destijds verkeersleider op de vliegbasis Twente. Met volle kracht werden we aan een dikke kabel omhoog getrokken op weg naar adembenemende witte bloemkolen die scherp afstaken tegen de staalblauwe lucht. Van dichtbij waren de stapelwolken zelfs nóg mooier. Cumulus wordt dit type wolken genoemd, ze kunnen tot enkele kilometers hoog uitgroeien. Zwevend door de lucht kwamen er steeds meer vragen bij me op over het weer waarop ik een antwoord wilde.

Vele jaren na mijn eerste zweefvlucht werd ik meteoroloog bij de Koninklijke Luchtmacht, waar ik alle antwoorden kreeg en ook de gevaren van het weer leerde herkennen. Als luchtmachtofficier adviseerde ik jacht- en helikoptervliegers op hun missies in binnen- en buitenland. Vanaf 2001 ging ik voor Meteo Consult werken, dat snel internationaal uitgroeide tot MeteoGroup, één van de grootste wereldspelers in het adviseren en begeleiden van weersafhankelijke bedrijven en organisaties. Ik specialiseerde me uiteindelijk in de media en maakte jarenlang weerberichten voor vele kranten, regionale en landelijke radio- en TV-zenders.

Mijn eerste landelijke televisieoptreden was in 2005 als weerman bij Talpa, later de zender Tien, in het programma NSE, Nieuws Sport en Entertainment. Na ruim tien jaar RTL ging ik op 1 maart 2019 samen met Amara Onwuka de uitdaging aan om voor Talpa Network een compleet nieuwe weervoorziening op te zetten. Weer terug bij Talpa, samen met oud-MeteoGroup collega’s van Weer.nl, de cirkel is rond!”