Weersverwachting voor twee weken vooruit

Advertentie
Mijn weer

beta-teaser

 • Afbeelding 1: Onder het radarbeeld van Nederland kunt u uw favoriete vakantiebestemming intikken.

  Afbeelding 2: In dit voorbeeld kiezen wij Wageningen.

  Afbeelding 3: In een lijst kunnen we kiezen uit Wageningen en Wageningen-Hoog.

  Afbeelding 4: De verwachting voor zeven dagen vooruit. Onder de tabel staat een link naar de verwachting voor twee weken vooruit.

 • Weersverwachting voor twee weken vooruit
  08.03.2008 11:37

  Wanneer u op vakantie gaat, wilt u graag weten wat voor weer het is op uw bestemming. In de reisfolders staan vaak wel uitgebreide klimaattabellen, maar die geven alleen aan wat het gemiddelde weer is. Het weer kan soms flink afwijken ten opzichte van de norm. Via de website van Meteo Consult kunt u op elk moment van de dag een verwachting bekijken voor zeven, en nu ook veertien dagen vooruit voor zo’n 2 miljoen wereldwijde bestemmingen.

  • Advertentie

   

  Uw favoriete bestemming opzoeken

  Om de weersverwachting voor u favoriete vakantiebestemming op te vragen tikt u op de hoofdpagina onder het radarbeeld de naam in van uw bestemming. In het volgende voorbeeld gebruiken we Wageningen (afbeelding 2). Als u uw plaats heeft ingetikt en op het pijltje heeft gedrukt, krijgt u de verwachting te zien, maar heel vaak komt er nog een scherm tussen (afbeelding 3). Op dat “tussenscherm” staan verschillende plaatsen die lijken op de door u ingevoerde plaats. U kunt er ook voor kiezen om de eerste paar letters te kiezen van uw bestemming. In dat geval komt er een lange lijst van mogelijkheden. Overigens kunt u ook op land of provincie zoeken. Vervolgens kiest u uit de lijst de juiste plek, wij kiezen in dit geval Wageningen en vervolgens krijgen we de verwachting voor de komende zeven dagen te zien (afbeelding 4).

  Aan de onderkant van de tabel staat de link naar de verwachting voor de dagen erna. Wanneer u hierop klikt, krijgt u de verwachting voor de lange termijn te zien (afbeelding 5). Zo kunt u vandaag (zaterdag 8 maart) de verwachting bekijken tot en met zaterdag 22 maart.

  Multi Model MOS

  Aan de basis van de tweeweekse verwachtingen staat een MOS verwachting. MOS staat voor Model Output Statistics. Terwijl een aantal krachtige computers de toestand van de atmosfeer berekenen voor twee weken vooruit, bekijkt een krachtige rekencomputer bij Meteo Consult wat een bepaalde situatie in het verleden aan weer, wind en temperatuur heeft opgeleverd. Er wordt dus gebruik gemaakt van weerdata uit het verleden.

  Meteo Consult maakt overigens gebruik van meerdere computermodellen. Zo staat aan de basis van elke verwachting de uitkomst van het Europese ECMWF, het Engelse UKMO en het Amerikaanse NCEP model. Van elk model is er een MOS beschikbaar. Door alle verschillende MOS berekeningen te vergelijken (waarbij het ene model zwaarder weegt dan het andere model), volgt er een verwachting voor twee weken vooruit met als basis ’s werelds meest betrouwbare atmosfeermodellen.

  Direct het weer voor twee weken vooruit opvragen? Aan de rechterbovenkant van de pagina kunt u uw bestemming intikken.

  Bron: Meteo Consult

  Beoordeel dit verhaal en/of stuur een reactie.
Stuur deze pagina naar een vriend

Volg MeteoConsult op Twitter

De websites van MeteoGroup maken gebruik van Cookies. Voor meer informatie klik hier.