Lange Termijn verwachtingen

Informatie

 

   • Meteo Consult biedt verwachtingen aan die van minder dan één uur vooruit tot zes maanden in de toekomst kijken. Deze verwachtingen kunnen zowel locatiespecifiek zijn als voor een groter gebied.

   • Lange Termijn verwachtingen
   • Het belangrijkste weermodel dat Meteo Consult gebruikt, is dat van het Europese Weercentrum, ECMWF, in Reading. Dit centrum maakt één keer per week een verwachting voor een maand vooruit. Wij kunnen u die leveren voor wereldwijde locaties en weergeven in een presentie waaruit u meteen de kansverdeling van de verschillende weerselementen voor de komende maand ziet.

   • Het ECMWF model is gebaseerd op rekenmethodes waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de onzekerheid waaraan lange termijn verwachtingen blootgesteld zijn. Een andere methode maakt gebruik van zogenaamde analoge situaties uit het verleden. Aan de hand hiervan wordt twee keer per maand een verwachting voor Europa tot drie maanden vooruit gemaakt.

    Meteo Consult biedt ook een op het web gebaseerde dienst van World Climate Services aan. Deze is opgezet door ons zusterbedrijf Weather Ventures, dat vanuit State College in Pennsylvania, USA opereert en nauw samenwerkt met Penn State University. Op de site worden wereldwijde verwachtingen gevisualiseerd tot zes maanden vooruit voor temperatuur en neerslag. De methodieken die gebruikt worden zijn uniek en combineren en interpreteren de resultaten van de beste weermodellen in de wereld zoals het Europese ECMWF model en het Amerikaanse GFS model.