Actie: AlertsPro gratis te downloaden

AlertsPro waarschuwt zodra er extreem weer zoals hevige regenval, storm en zware sneeuwval wordt verwacht

Vrijwel dagelijks lezen we in de krant berichten over extreem weer ergens ter wereld. Deze week was het bijvoorbeeld niet alleen raak in Marokko en Frankrijk, met daar hevige regenval en zwaar onweer, maar ook aan de andere kant van de wereld ging het los. Donderdagmiddag (lokale tijd) trok een zware storm over het centrum van de Australische stad Brisbane. Het spitsuur was net begonnen en veel regen, zeer grote hagelstenen en windvlagen tot 140 kilometer per uur richtten in de stad grote schade aan.

Met bijna 2,5 miljoen inwoners is Brisbane de derde stad van Australië. De aan de oostkust gelegen stad heeft een vochtig subtropisch klimaat met hete, vochtige zomers en droge, vrij warme winters. Gelegen op het zuidelijk halfrond liggen de seizoenen er vrijwel tegenovergesteld ten opzichte van ons. Eind november luidt het einde van de lente in en in maart begint de herfst. Juist in deze periode wordt de stad regelmatig getroffen door hevige onweersbuien, die soms gepaard gaan met zware windstoten en grote hagelstenen. Ook ligt de stad in het risicogebied voor tropische cyclonen, maar ze komen er gelukkig niet heel vaak voor. De laatste tropische cylcoon die iets ten noorden van de stad langs trok was Hamisch in maart 2009. Deze cycloon trok iets ten noorden van de stad langs.

Zware storm
Op 27 november trok er tijdens de spits een zeer zware storm over de stad, die door de premier van de staat Queensland betiteld werd als de ergste storm sinds 1985. Een supercell ontwikkelde zich boven de stad, met daarbij windstoten van ruim 140 kilometer per uur, die zich normaalgesproken voordoen bij een categorie 2 cycloon. In nog geen kwartier tijd viel er lokaal bovendien meer dan 50 millimeter regen en ook vielen er hagelstenen zo groot als vuisten. Ruiten sneuvelden, waaronder ook die van veel wolkenkrabbers en veel huizen en auto’s werden zelfs volledig door de zware storm verwoest. Ook werden enkele vliegtuigjes omver geblazen door de zeer harde wind.

Hevige regenval Frankrijk
Dichterbij huis was het gisteren (donderdag) echter ook raak. In het zuiden van Frankrijk kwam het tot enkele wolkbreuken, met daarin zwaar onweer en hevige regenval. Vooral in de regio Languedoc-Roussillon, en deels Cote d’Azur, kwam het met bakken uit de lucht. Op diverse plaatsen viel in korte tijd tussen 50 en 70 millimeter regen, met overstromingen als gevolg.

Black Friday: AlertsPro gratis!
Voor het waarschuwen bij extreem weer is door MeteoGroup de app AlertsPro ontwikkeld. En ter ere van Black Friday is deze extreem weer app nu tijdelijk GRATIS te downloaden! AlertsPro waarschuwt wanneer er onder andere hevige regenval, storm en zware sneeuwval wordt verwacht. Gedurende de Black Friday periode is de app gratis te downloaden – laat de winter maar komen!

Download
Mis deze aanbieding niet en download de app binnen de betreffende periode!
Android download: http://goo.gl/Co9KME
iOS download: http://goo.gl/glxNMX


WeatherPro en MeteoEarth
MeteoGroup heeft veel ervaring met de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige en betaalde mobiele applicaties. Allen maken ze gebruik van de eigen professionele, meteorologische data en verwachtinsgmodellen. De eerst ontwikkelde app, WeatherPro, is Europa’s best verkochte weer app. De opvolger, MeteoEarth is ontwikkeld aan de hand van een professionele TV tool en wordt op visueel gebied beschouwd als een van de meest indrukwekkende apps.

Bronnen: MeteoGroup, Australian Bureau of Meteorology, The Australian