Tot 10 graden kouder, maar ook zon

Zondag passeert een koufront. Het is dan tot 10 graden kouder dan gister. Wel breekt later de zon weer door.

Zondag stroomt een stuk koudere lucht het land in. Vergeleken met gisteren is het op sommige plaatsen dan zelfs 10 graden kouder. De zon komt er echter alweer snel bij.

Vanaf de Atlantische oceaan nadert de komende dagen een hogedrukgebied, maar daar vooruit trekt eerst ook nog een storing over ons land, een zogeheten koufront. Zondagochtend is het daardoor een tijdlang bewolkt en regenachtig, maar de nattigheid trekt naar het zuidoosten weg en vanuit het noordwesten breekt de zon regelmatig door.

Koufront
De naam zegt het eigenlijk al, maar aan de achterzijde van dat koufront dat zondag passeert, stroomt duidelijk minder warme lucht het land in en het wordt dan ook gevoelig koeler, rond 17 graden. Dat zijn overigens vrij normale waarden voor deze tijd van het jaar, maar het zal wel even wennen zijn na de warmte van de voorbije dagen. Ook al omdat er een frisse noordwestenwind opsteekt, met aan zee af en toe windkracht 5. Ook begin volgende week is het zo´n 17 graden en dat is fors lager dan gisteren, toen het lokaal afgerond 28 graden werd. Wel schijnt ook dan de zon met enige regelmaat tussen een aantal wolkenvelden vanaf de Noordzee door.

Bron: MeteoGroup
Afbeelding homepage: uitsnede foto Helga Kobben