Magistrale MeteoEarth nu als web-applicatie

'Swipe' met je muis rond de wereld en volg het weer op de voet. MeteoEarth nu ook op je desktop!

MeteoGroup, Europa ‘s toonaangevende private weerbedrijf, heeft onlangs www.MeteoEarth.com gelanceerd. Een educatieve en vermakelijke web-applicatie die gebruikers in staat stelt om met het gemak van de desktop het wereldweer te zien, terwijl het zich daadwerkelijk afspeelt.

De technologie achter MeteoEarth.com is afkomstig uit professionele broadcastmiddelen welke worden gebruikt door tv-presentatoren over de hele wereld, aangevuld met indrukwekkende 3D-graphics overgenomen uit de high-end gaming-technologie waardoor gebruikers verder worden gestimuleerd om het wereldweer te verkennen. 

Journalisten en bloggers behoren tot de meest frequente gebruikers van deze website, dankzij een aantal kenmerken dat hen helpt om weersomstandigheden te duiden die betrekking hebben op hun berichtgevingen.

Maak een selectie van weerlagen om verschillende weersverschijnselen te tonen, van bewolking en temperatuur, tot het bijhouden van tropische stormen. De ingebouwde screenshot-functie biedt een eenvoudige manier om weerfoto's in een online bericht te plakken. Dat is ideaal voor het vastleggen van weersituaties op een bepaald moment in de tijd.

Als alternatief, stelt de functie 'Map Builder' gebruikers in staat om live beelden in een bericht te plakken. Deze biedt up-to-date satellietbeelden van het weer op een bepaalde locatie. Met behulp van deze tool worden delen van de wereld getoond met de daarbij behorende weersinformatie. Een automatisch gegenereerde code kan vervolgens worden toegevoegd aan de blogberichten, nieuwsartikelen en websites. Deze tonen live weersverschijnselen, zoals plotselinge overstromingen.

MeteoGroup's ontwikkeling van dit oorspronkelijke broadcasthulpmiddel begon meer dan 6 jaar geleden, en heeft hiermee klanten van MeteoGroup, zoals Channel 4 News voorzien van geavanceerde grafische systemen voor de productie van unieke weershows met prachtige 2D en 3D graphics.

Gedurende enkele jaren, is deze tool zorgvuldig omgevormd naar een App voor mobiele en tablet-apparaten, zodat het grote publiek het gevoel krijgt deel uit te maken van een echte weeruitzending. Naar aanleiding van het succes en de populariteit van deze Apps, heeft MeteoGroup besloten om deze service verder uit te breiden naar web-gebruikers, en dus begon MeteoEarth.com met de ontwikkeling, hetgeen maanden van continue ontwerpen, herziening van functies en layoutbewerking hebben gekost.

David Kaiser, Hoofd Consumer bij MeteoGroup merkt op: "Deze website helpt en informeert gebruikers zonder voorafgaande meteorologische ervaring. De adembenemende graphics gecombineerd met een schat aan informatie over elk weerbeeld, bieden een boeiend overzicht van 's werelds meest actuele weer en is voor iedereen een bron van vermaak waar je uren mee zoet kunt zijn.

MeteoEarth.com kan online bekeken worden, gratis. Voor de beste kijkervaring, is het raadzaam dat de huidige versies van Google Chrome en Firefox browsers worden gebruikt; zodra WebGL is ingeschakeld, zullen Safari browsers MeteoEarth.com ook ondersteunen.

Over MeteoGroup
MeteoEarth.com en de Apps AlertsPro, WeatherPro, MeteoEarth en MagicalWeather zijn ontwikkeld door MeteoGroup, Europa's grootste onafhankelijke weerbedrijf. MeteoGroup heeft een wereldwijd klantenbestand en activiteiten in heel Europa, Zuidoost-Azië en de Verenigde Staten.

MeteoGroup is een full-service weerbedrijf dat op maat gemaakte producten levert aan bedrijven, industrie, media en consumentenmarkten. Sinds de oprichting in 1986, heeft het bedrijf een ongeëvenaarde reputatie voor kwaliteit en innovatie in weersvoorspellingen opgebouwd. Deskundige meteorologen bieden prognoses, ondersteuning, monitoring en consultancydiensten 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Daarnaast is er een toegewijd weermodellenteam dat continu werkt aan de ontwikkeling van MeteoGroup 's interne systemen en technieken.

MeteoGroup is eigendom van General Atlantic LLC. Kantoren zijn gevestigd in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, de Filippijnen, Polen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.