Nieuwe app waarschuwt voor extreem weer

Trotseer de elementen met AlertsPro van MeteoGroup!

Als er storm, zware regen, onweer, hagel, zware sneeuwval, aanvriezende regen of extreme temperaturen naar jou onderweg zijn, zorgt AlertsPro  dat je gewaarschuwd bent, zodat je deze elementen kunt trotseren.

AlertsPro brengt de weeralarmdiensten van de Europese online noodweersites van MeteoGroup en de US National Weather Service samen op jouw smartphone/mobiele apparaat. MeteoGroup is een van de weinige private weerbedrijven met haar eigen waarschuwingssites waaronder de populaire site www.noodweercentrale.nl

Een helder gekleurd systeem laat je tot 48 uur van tevoren weten of er dreigende, ernstige, weersomstandigheden voor een land, stad, postcode of zelfs een bezienswaardigheid zijn. Groen geeft aan dat er geen waarschuwingen zijn, geel betekent dat het mogelijk zwaar weer wordt. Oranje, rood en paars geven aan dat de kans op zwaar weer zeer groot is en daarbij geldt hoe donkerder de kleur hoe heftiger de weersgebeurtenis kan uitpakken met als hoogste waarschuwingsfase dus de kleur paars.

De situatie op jouw huidige locatie heeft altijd prioriteit, gevolgd door een onbeperkt aantal favoriete locaties. Gewapend met deze informatie is het makkelijker om een reis, dagje uit of autotrip te plannen. Zo ga je goed voorbereid op pad en waar mogelijk kun je het allerslechtste weer vermijden.

Accurate, betrouwbare waarschuwingen zijn duidelijk weergegeven in lagen op een kaart. Tevens wordt door een tijdgrafiek aangegeven hoe de weersituatie zich in de komende uren zal ontwikkelen. Je kunt bovendien ook jouw vrienden en collega’s van deze situatie op de hoogte stellen door de waarschuwingen te delen via social media.

De app bevat een overzicht van het actuele weer op de door jouw gekozen locatie en, wanneer je meer algemene weersverwachtingen nodig hebt, is er een directe link naar MeteoGroup WeatherPro (app moet apart worden aangeschaft). De optie AlertsPro Premium ondersteunt ook automatisch geleverde waarschuwingen. Deze kunnen naar wens worden ingesteld, met onderscheid naar weertype en het risiconiveau.

AlertsPro voor iPhone en AlertsPro voor Android (smartphones en tablets) zijn nu beschikbaar om te downloaden in de betreffende App-stores.