Lenteweer in aantocht!

Waar veel mensen nu al zo lang naar uitkijken, gaat gebeuren. Lenteweer is in aantocht!

Waar veel mensen nu al zo lang naar uitkijken, gaat gebeuren. Lenteweer is in aantocht. Volgende week schijnt de zon vaak flink en lopen de temperaturen op tot soms ver boven 10 graden in de middag. Zelfs 15 graden is halverwege volgende week niet uitgesloten.

De verandering heeft te maken met de verplaatsing van een hogedrukgebied. Nu en de eerstkomende dagen ligt het nog bij de Britse eilanden. Langs de oostflanken ervan wordt van oorsprong nog frisse lucht van boven noordelijke streken aangevoerd. Volgende week komt het weersysteem boven Zuid-Scandinavië en Polen terecht. Zachtere lucht vanuit zuidelijke streken rukt dan op naar onze omgeving.

De zon schijnt zeker de eerste dagen van volgende week volop. Het wordt snel zachter met rond het midden van de week middagtemperaturen op veel plaatsen tussen 10 en 13 graden.  Vanaf woensdag komt regionaal misschien wel 15 graden uit de bus rollen. Kortom volop lenteweer. Tijdens de nacht en vroege ochtend is het overigens nog wel fris met soms temperaturen rond het vriespunt.

Bron: Meteo Consult