Fraai gekleurde luchten na het onweer

Toen het onweer gisteravond naar het oosten wegtrok, konden fraai gekleurde luchten worden waargenomen. Een fotoverslag.

Het onweer trok gisteravond op heel wat plaatsen precies op tijd weg om mooie kleuren in de avondlucht te kunnen veroorzaken, namelijk vlak voor zonsondergang en op de buienlijn of vlak ten westen van de buienlijn. De laagstaande zon in combinatie met veel waterdamp zorgde voor (sterke) verstrooiing van het zonlicht en leverde verschillende fraaie plaatjes op. De kleuren liepen uiteen van paars tot geel/oranje en rood.

Aan de linkerkant van deze pagina krijgt u een geheel willekeurige greep uit de vele foto's die we gisteren en ook vandaag nog kregen toegestuurd. Klik op iedere foto om een vergroting te zien. Fotografen, bedankt voor jullie inzending!

Ook foto's insturen? Kijk hier 
Foto voorpagina: Janice Klanderman, Apeldoorn.