Nieuwe website!

Lang is er hard aan gewerkt en ook op het laatst kostte het nog hoofdbrekens… Maar nu staat hij er dan echt en we zijn er trots op.

Maandenlang is er keihard aan gewerkt en ook op het laatst kostte het nog enige hoofdbrekens… Maar nu staat hij er dan echt en we zijn er trots op: de geheel vernieuwde internetsite van Meteo Consult. Een nieuwe vormgeving, veel meer mogelijkheden en de vertrouwde kwaliteit. Wie informatie over het weer zoekt, kan nu bijna niet meer om www.weer.nl heen!

Na zes jaar trouwe dienst hebben we afscheid genomen van onze oude site. Vanaf nu verandert veel. Zo zijn de radarbeelden die we laten zien met ingang van vandaag actueel. Eerst gaat het om beelden met een interval van 15 minuten, maar binnen enkele weken al zullen we overschakelen op 5-minuten beelden. Verder kunt u nu behalve de radarbeelden voor Nederland ook die voor de Britse eilanden, België, Frankrijk en Duitsland zien en het radarcomposiet voor al deze genoemde landen tegelijkertijd.

Het gepresenteerde weer, zoals dat dagelijks uit de tv-studio van Meteo Consult komt, krijgt een voorname plaats op de hoofdpagina. Elke dag zijn nieuwe presentaties te bekijken en te beluisteren, gepresenteerd door de tv-meteorologen van Meteo Consult. Hebt u het praatje op tv gemist, dan kunt u voortaan dus altijd bij ons op de site terecht en bent u binnen een mum van tijd alsnog bijgepraat over het weer in Nederland en Europa.

Nieuw is verder dat er veel meer dan voorheen verwachtingen via onze site op te vragen zijn. Onder meer plaatsverwachtingen voor meer dan 250.000 plaatsen over heel de wereld. Het moet wel heel raar lopen, wil de plaats van uw keuze hier niet tussen zitten. De verwachtingen zijn snel te bereiken via een eenvoudige zoekfunctie. Eerst tikt u de plaats waarvoor u een verwachting wilt in, daarna krijgt u in een nieuw scherm een overzicht van alle plaatsen ter wereld die de door u gekozen naam hebben. Klik vervolgens de juiste plaats aan de en de meerdaagse verwachting voor die plaats verschijnt op het scherm. Gekoppeld als ze zijn aan de gegevens uit de verschillende databases van Meteo Consult, worden deze verwachtingen de hele dag door ververst en aangepast aan de nieuwste modelberekeningen en inzichten van de meteorologen.

Het scala aan satellietbeelden, dat via onze site kunnen worden bekeken, is sterk uitgebreid. Niet alleen voor Nederland en Europa, maar voor heel de wereld zijn ze nu te bekijken. Iedere zes uur worden de beelden vernieuwd. Verder zijn er weerkaarten wereldwijd, waarop de drukverdeling, de temperatuurverdeling, de wolkenverdeling en de neerslagprognoses kunnen worden bekeken, voor vandaag en een aantal dagen vooruit. Binnen enkele weken zal deze optie worden uitgebreid met een kaartengenerator, waarmee allerlei vormen van modelgegevens in kaartvorm zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Om de verwachtingen in het juiste perspectief te kunnen zien, beschikt onze nieuwe site nu over de mogelijkheid om de klimatologische normalen voor heel de wereld zichtbaar te maken. Via een kaartmenu kunt u bij verschillende regio’s komen. De normalen die worden gepresenteerd, zijn die voor de gemiddelde temperaturen door het jaar heen, de hoeveelheid zonneschijn en de gemiddelde neerslaghoeveelheid.

Wat blijft van de oude site zijn de vertrouwde weerverhalen die ook op de nieuwe site een prominente plaats hebben gekregen en net als in het verleden zoveel mogelijk iedere dag zullen worden geschreven. Zo’n 1700 verhalen, verschenen op de vorige site, zijn via het archief op de nieuwe site overigens gewoon te raadplegen. Op deze manier gaat geen informatie verloren. Er komt alleen veel meer informatie bij.

Rest ons niets anders dan u veel plezier toe te wensen bij het gebruiken van onze nieuwe site. Heeft u reacties of suggesties, wilt u een complimentje geven of kritiek, stuur uw opmerkingen dan naar websitereacties@weer.nl. We zijn benieuwd!