30-daagse verwachting

Advertentie
 • Voor de liefhebbers van weersverwachtingen tot ver vooruit wordt elke vrijdag een 30-daagse verwachting ingesproken op de MeteoGroup Weerlijn: 0900-9725, optie 6, keuze 1 (60 ct/min). Een kleine week na het inspreken van de verwachting wordt deze hieronder ook gepubliceerd. Elke vrijdag volgt op de Weerlijn als eerste weer een nieuwe verwachting met de laatste analyses. Onderstaande verwachting is opgesteld op vrijdag 18 juli 2014. Een nieuwe verwachting is in de loop van elke vrijdag dus als eerste te beluisteren op de Weerlijn, 0900-9725.

  Vierweekse verwachting opgesteld op vrijdag 18 juli door Margot Ribberink voor de periode van 21 juli tot en met 17 augustus.
  De (tot nu toe) heetste fase van de zomer van 2014 is aangebroken. Zondag tempert de hitte en dan ook kans op onweer. Volgende week is het 'gewoon' weer zomers warm (25-28 graden) met zonneschijn.

  Week 1 dag 5-11 (21-27 juli)
  Hogedruk nog steeds boven Scandinavië. Lagedruk boven het Europese continent met regen en onweersbuien met name voor het Alpengebied, Kroatië. Bij ons oostelijke winden en aanvoer van warme lucht, gemiddeld 27 of 28 graden.  Temperaturen ver boven normaal in Scandinavië. 

  Week 2 dag 12-18 (28/7-3/8)
  Hogedruk boven Scandinavië is verdwenen, opbouw hogedruk bij Groenland en IJsland. Doorstroomd patroon in de hogere luchtlagen, uit west zuidwest. In Pluim op 29 juli om van oost naar noordwest. Relatief lage druk boven West-Europa, incl. NL.  Licht wisselvallige weer met af en toe een bui en temperaturen rond en in het noorden boven normaal. (22 tot 24 gr)

  Week 3 dag 19-25 (4-10 aug)
  Trogvorming ten westen van ons, met laag bij IJsland. Stroming kantelt in West-Europa naar zuidwest. Aan voer van warmere lucht met zuidwestenwinden en temperaturen wederom boven normaal. Depressieactiviteit boven de Britse eilanden, het zuiden van Scandinavië, NL en Duitsland. Toename van de wisselvalligheid met neerslaghoeveelheden boven normaal, temperaturen rond en in het zuiden iets onder normaal (221-23 Gr)

  Week 4 dag 26-32 ( 11-17 aug)
  Nog steeds licht trogvorming van IJsland naar Ierland. Divergerende west zuidwest stroming boven continent met zuidwestenwinden. Weinig lage of hogedrukinvloeden boven onze omgeving, relatief hogedruk poolen en Middellandse Zee, relatief lage druk Ierland en Rusland. Neerslag rond normaal, temp rond normaal 22 gr) , zeewater is warmer dan normaal.

  Samenvatting:
  Volgende week warm tot zeer warm zaterdag 19 juli tropisch, ook daarna zomers tot tropisch warm met oostenwinden en veel zon. In de week rondom de maandwisseling geleidelijk dalende temperaturen (van 25 naar 22 gr) met van oost naar noordwest draaiende winden en een enkele bui. In de week 4 tot 10 aug, toename van de wisselvalligheid en verder dalende temperaturen naar 21 graden. In de laatste week van 11 tot 17 aug licht herstel, minder buien, zuidwestenwinden en temperaturen rond 22 graden.

  Bovenstaande verwachting is opgesteld op vrijdag 18 juli. Een nieuwe verwachting is in de loop van elke vrijdag dus als eerste te beluisteren op de weerlijn, 0900-9725 onder optie 6.

  • Advertentie

De websites van MeteoGroup maken gebruik van Cookies. Voor meer informatie klik hier.